Sierra Nevada en Granada
We hebben een prachtige tocht gemaakt van Antequera naar de Sierra Nevada via kleine wegen met geweldige natuur en prachtige uitzichten. En weer eindeloze olijfgaarden. Via Zafarraya rijden we naar Alhama de Granada, een stadje dat op de rand van een diepe kloof balanceert, met Arabische warmwaterbronnen en een intacte Arabische wijk. Op een terras op het centrale plein hebben we een menu del dia gegeten en daarna zijn we naar de kloof gelopen: heel indrukwekkend.
Dan via landelijke wegen met vele fotostops naar de Sierra Nevada gereden. Na zo'n 20 km omhoog gereden te hebben kwamen we bij een Cepsa tankstation. Daar belden we de eigenaar van ons volgende huis, die had gezegd dat hij ons daar zou ophalen, omdat we het anders nooit zouden vinden. We reden achter zijn jeep over smalle zandpaden, langs diepe afgronden naar een huis midden in het Nationale Park: in the middle of nowhere! Dit wordt onze thuisbasis de komende drie dagen!
We gaan een dag naar Granada, waar we parkeren bij het Alhambra en daarna de heuvel aflopen . we zwerven door de nauwe steegjes van het Albaicin, de Moorse wijk en genieten van het prachtige uitzicht op het Alhambra. We bergapen ons aan de pracht en praal in de kathedraal en als we genoeg kerken gezien hebben, ga ik een flamenco outfit kopen voor Imke: rode schoentjes met zwarte stippen en een hakje (!) en een bijpassende jurk. Ik zie haar daarin al lopen!
De middag besteden we aan het Alhambra: het paleis van de Nasriden is helemaal fantastisch, en de tuinen van het Generalife zijn prachtig. Weer een topdag!
De laatste dag in de Sierra Nevada zijn we naar de top gegaan: de Pico de Veleta. Met de auto tot 2500 meter, toen met een busje door een maanlandschap verder omhoog en daarna te voet verder. We zagen meer sportievelingen: lopend of fietsend aar boven gaan. Het was een schitterende tocht in een schitterende omgeving, met adembenemende uitzichten tegen een stralend blauwe lucht. Eenmaal weer bij de auto zijn de verder naar beneden gereden, over een zeer smal weggetje vol haarspeldbochten, naar Guejar Sierra. Dat dorpje ligt aan de rivier Genil en aan het stuwmeer van Canales. Een prachtige tocht! GuejarsSierra heeft spierwitte huisjes die in heel smalle steegjes staan, met overal planten en bloemen: heel schilderachtig. We hebben er rondgedwaald, op een terras uitgepuft met een drankje en tapas en daarna verse producten uit de streek ingeslagen. Weer terug in ons huis hebben we zelf een heerlijk maaltje gekookt en nagenoten van weer een super dag!
groetjes van Marjolijn & friends
Dat klinkt heel bijzonder!! Wat een leuke tocht!
zeker een heel leuke tocht, we hebben al heel wat haarspeldbochten gereden!
Ik kan niet wachten tot ik op mijn echte Spaanse schoentjes kan lopen!!
Niet fijn al die haarspeld bochten ik zou heel de tijd met mijn ogen dicht hebben gezeten maar ja,als je ze niet open doet zie je niets van jullie prachtige reis nog veel plezier allemaal liefs Henny.
ja Imke, je eerste schoentjes hebben hakjes!!