MarjolijnO.reismee.nl

Gibraltar, witte dorpen en Ronda

Hola,

We hebben vandaag een flinke tocht voor d boeg, dus we vertrekken op tijd uit Jerez. Ons eerste doel is Gibraltar. Omdat dit geen Schengen land is, staat er een lange rij voor de douane, maar als we daar eenmaal door zijn, parkeren we de auto in de stad en nemen we de bus naar de kabelbaan. Daar beslissen we om een taxitour te maken en dat blijkt een goede keus. We worden naar de mooiste plekjes gebracht en krijgen veel informatie. We gaan in St. Michael grotten, bezoeken de zuilen van Hercules, vanwaar je Marokko ziet liggen, gaan in de tunnels die de Engelsen ter verdediging hebben gegraven ( op 10 niveaus) en die vol kanonnen staan en natuurlijk zien we de apen op de top. Heel boeiend en mooi allemaal. Na een terras in Main street en wat inkopen gedaan te hebben, rijden via de runway van het vliegveld (!) weer richting Spanje.

We nemen de inland route richting Ronda, via de witte dorpjes. Dat betekent natuurlijk weer veel tussenstops, zodat de fotoclub (zoals we genoemd worden) de nodige plaatjes kan schieten. Een prachtige route met bergpassen en afgronden.

Rond 17.00 uur zijn we in ons hotel in het centrum van Ronda, 2 minuten lopen van het gezellig Sirocco plein. Na een eerste verkenning van het stadje, zoeken we een mooi plekje op een teras aan het plein, waar al voorbereidingen worden getroffen voor een optreden. Dat blijkt een prachtige flamenco voorstelling te zijn, met zang, gitaarmuziek en dans te zijn. Super!! Na een afzakkertje met een goed glas Rioja sluiten we weer een mooie dag af.

Onze tweede dag in Ronda beginnen we bij de Puente Nuevo: de grote brug oer de kloof. We lopen erover en dalen dan via een wandelpad af omlaag tot onder de brug en net boven de waterval. Een steile afdaling, maar zeer de moeite waard: we worden beloond met een schitterend uitzicht! Daarna weer een even steile klim omhoog . w gaan daarna naar een prachtig plein met drie kerken, waarvan we er twee bezoeken. Bij de laatste mogen via een trapje tot vlak bij het beeld van de Maria die patrones van Ronda is, komen (zo dicht ben ik nog nooit bij de H. Maagd geweest!). Na een uitgebreide terraspauze, vervolgen we onze klimtocht door het historische deel van Ronda, over de 12e eeuwse muren en naar de andere kant van de kloof: prachtig! Weer eenmaal in het stadje gekomen laten we echte Spaanse foto's maken in een studio: de dames verkleden zich als Spaanse schonen en jan als een bandito: dat levert gedenkwaardige beelden op: Don Juan y su tres mujeres! Dorstig geworden van alle avonturen zakken we neer op een terras voor wijn en tapas. De eigenaar trakteert ons op verschillende specialiteiten de la casa, door zijn vrouw gemaakt en we maken er een dansje op straat en in de bar! Un momento historico y memoriabile', volgens de bar-eigenaar. Kortom: het was weer een relaxte topdag!!

A luego!

Marjolijn, Tonnie, Helma en Jan

ciel

Dat kun je wel zeggen, wat een fantastische dingen maken jullie mee, dus Jan en helam bevalt het goed in het Spaanse achterland.
veel liefs en blijf zo genieten

Marjolijn

zeker Ciel, het is een super vakantie. We zijn nu in een appartemnet aan zee, even bekomen van alle indrukken.
Tot gauw!